marieke

Meer bestelbussen verkocht

Gemiddeld werden in de maand mei in de landen van de Europese Unie 7,7 procent meer bedrijfswagens verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Deze stijging is volledig toe te schrijven aan het segment bestelbussen; in alle andere categorieën werden juist minder auto's verkocht. Dit blijkt uit cijfers van de Europese organisatie van autofabrikanten ACEA.

Vergeleken met mei 2008, net vóór de economische crisis dus, daalden de verkopen van bedrijfswagens met 34,6 procent. In de eerste vijf maanden van dit jaar werden bijna 741.000 nieuwe bestelauto's, vrachtwagens en bussen op naam gezet. Dat is 5 procent meer dan in de vergelijkbare periode vorig jaar, maar nog wel altijd 34,7 procent minder dan in de eerste vijf maanden van 2008. In Nederland viel de verkoop van bedrijfswagens in mei met 10,6 procent terug vergeleken met een jaar geleden.
 

Gepubliceerd op:
28-06-2010

Wat vind je van dit artikel?

x1
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.