marieke

RAI: 'Einde verhaal voor forenzentaks'

De (voorlopige) uitslag van de Tweede Kamer-verkiezingen, waarbij de VVD en PvdA vorige week als grote winnaars uit de bus kwamen, lijken de plannen voor het invoeren van een forenzentaks definitief van de baan. Dat stelt althans de RAI Vereniging, die in Nederland de auto-industrie vertegenwoordigt.

Volgens RAI Vereniging heeft de uitslag van deze verkiezingen mogelijk een zeer stabiel kabinet tot gevolg, en dat is in principe goed nieuws voor de auto-sector. "Niets is voor de onze branche erger dan beleid dat ieder jaar verandert", aldus secretaris Wijnand de Geus, die meent dat de forenzentaks er zo goed als zeker nu niet zal komen.

Kunduz-akkoord

Gezien de grote winst van de VVD en PvdA, partijen die in de campagne allebei aangaven zo snel mogelijk van forenzentaks af te willen, is het volgens De Geus eigenlijk ondenkbaar dat deze maatregel nog zal worden voortgezet. De mogelijke invoering van de forenzentaks, een van de initiatieven uit het Kunduz-akkoord, wordt duidelijk op Prinsjesdag. Er zal - als de forenzentaks er echt niet komt - namelijk wel een financieel alternatief moeten worden bedacht.

Lees het hele artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
17-09-2012

Wat vind je van dit artikel?

x0
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.799 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.