marieke

Verkoop bedrijfsauto's in EU stijgt door

Opnieuw is het aantal nieuwe bedrijfsauto's in de Europese Unie vorig jaar gestegen. De verkoop nam toe met 8 procent. Het ging vooral goed met de verkoop van nieuwe bestelwagens en vrachtwagens; het aantal nieuwverkochte bussen daalde. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van ACEA, de Europese organisatie van autofabrikanten.

De vraag naar zware vrachtwagens (groter dan 16 ton) lag in 2010 8,4 procent hoger dan in 2009. In Spanje was de grootste groei te zien (een plus van 22,1 procent), gevolgd door Duitsland (plus 21,4 procent).

In december 2010 werden ruim 70 procent meer zware vrachtwagens verkocht dan in december 2009. Duitsland was met 4.496 verkochte vrachtauto's koploper. In alle landen van de Europese Unie werden vorig jaar gezamenlijk 249.869 nieuwe vrachtauto’s (zwaarder dan 3,5 ton) verkocht. Dat is 6,4 procent meer dan een jaar eerder.

Gepubliceerd op:
27-01-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.