marieke

'Digitale kluis' helpt ondernemers die aanbesteden

Kleine en middelgrote ondernemers die intekenen op aanbestedingen van de overheid, hoeven binnenkort niet meer bij iedere aanbesteding opnieuw allerlei basisgegevens in te vullen op formulieren. Er komt een zogenoemde 'digitale kluis' waarin dit soort informatie wordt opgenomen en bewaard.

Minister Verhagen (Economische Zaken) vindt dat ondernemers minder tijd kwijt moeten zijn aan papieren rompslomp bij overheidsaanbestedingen. Het ministerie werkt daarom nu aan een databank voor bedrijfsgegevens van aanbestedende ondernemers.

Eerder werd al bekend dat de procedure om via een aanbesteding opdrachten binnen te slepen, eenvoudiger en transparanter wordt, waardoor met name kleine ondernemers het makkelijker krijgen. Tot nog toe konden zij door de vele onduidelijke regels en onredelijke eisen nauwelijks meedoen met aanbestedingen. De overheid besteedt jaarlijs voor zo'n 100 miljard euro aan opdrachten uit, grotendeels middels aanbestedingen.

Gepubliceerd op:
07-04-2011

Wat vind je van dit artikel?

x5
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bouw

Of je nou werkt als aannemer, stukadoor of carrière wilt maken in de elektrotechniek of wegenbouw: de bouw biedt talloze mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf. Maar deze sector is altijd in ontwikkeling; zo zijn duurzame bouwprojecten de laatste jaren steeds meer in opkomst. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers en ZZP'ers in de bouw. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  1. Stappenplan: start een schildersbedrijf in 9 stappen
  2. ​​Checklist: hoe werkt een aanbesteding van de overheid?
  3. ZZP'ers en de bouwvak: zo zit dat

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends over de bouwsector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.072 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.