marieke

Aantal faillissementen in horeca toegenomen

Het aantal Nederlandse horecabedrijven dat dit jaar noodgedwongen de deuren moet sluiten, is sterk toegenomen. Afgelopen maand gingen met name in de cafébranche meer bedrijven failliet dan in juli 2010.

Uit cijfers van Failissementsdossier.nl blijkt dat afgelopen juli 56 horecaondernemingen failliet zijn gegaan. Deze toename staat in schril contrast met de algemene omzetstijging en toename van het totale aantal ondernemers. Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) stelt dat tegenover de omzetgroei van ruim zes procent (in het eerste kwartaal van 2011) de lasten voor horecaondernemers substantieel zijn gestegen.

Bed & Breakfast

De toename van het aantal horecaondernemingen zou vooral komen door een explosieve toename van het aantal Bed & Breakfasts en cateraars. Hier kiezen relatief veel ZZP'ers voor en die hoeven een stuk minder te investeren hun bedrijf.

Lees dit hele artikel op NuZakelijk.nl.

Extra: alles wat u als ondernemer moet weten over de Horecabranche.

Gepubliceerd op:
03-08-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Foodtrucks zijn razend populair. We hebben het niet meer over de ouderwetse patatkraam of ijscokar, tegenwoordig zijn er nog veel meer producten die je vanuit een foodtruck kunt verkopen. Met welke regels krijg je als eigenaar van een foodtruck te maken en waarop moet je letten?

Foodtruck beginnen: dit zijn de regels
Foodtruck beginnen: dit zijn de regels

Horeca

Droom jij al jaren van een eigen restaurant, hotel, bed & breakfast, foodtruck, koffietentje of café? De Rabobank helpt startende horecaondernemers graag op weg. Op deze site vind je alles om de volgende stap te zetten naar een goede start van jouw horecabedrijf:

  1. Stappenplan 1: een eigen horecabedrijf in 12 stappen
  2. ​​Stappenplan 2: een eigen bed & breakfast in 13 stappen
  3. Checklist: een foodtruck beginnen doe je zo

Moet jij eerst nog een bedrijfsplan schrijven? Met deze tips schrijf je een goed ondernemingsplan voor de horeca. En ken je onze gratis tool voor een sterke start al? Ga aan de slag met de Startversterker.

Tip! Hier vind je actuele cijfers en trends over de horecabranche.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.917 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.