marieke

Aantal ijssalons in Nederland sterk gestegen

Het aantal ijssalons in Nederland is het laatste decennium sterk gestegen. In de laatste tien jaar steeg het aantal salons in ons land met bijna zestig procent naar 525 vestigingen, zo blijkt uit recent onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.

De horecabranche maakt vanwege de aanhoudende economische crisis moeilijke tijden door, maar als een van de weinige sectoren in de horeca blijft het aanbod van ijssalons toenemen. Volgens Guido Verschoor van Van Spronsen & Partners is dit makkelijk te verklaren: "De noodzakelijke investeringen die een ondernemer moet doen bij het starten van een ijssalon zijn minimaal. Dat is een voordeel in economisch slechte tijden. Bovendien is het product in ontwikkeling. Er wordt steeds meer nadruk gelegd op gezond en duurzaam ijs."

Trends

Anno 2013 is de ijssalonbranche ook gevoelig voor trends. Zo is chocoladeijs (in verschillende variaties) het dit jaar helemaal. Daarnaast lijkt yoghurtijs - al jaren een populaire snack in Azië en Amerika - ook steeds meer in opkomst te zijn in Nederland. IJssalons verkopen daarnaast in hun zaak steeds vaker bijproducten, waaronder pannenkoeken of chocolade, zodat zij ook in de winter de deuren niet hoeven te sluiten.

Lees het oorspronkelijke artikel in de Financiële Telegraaf.

Gepubliceerd op:
28-06-2013

Wat vind je van dit artikel?

x1
x5

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Horeca

Droom jij al jaren van een eigen restaurant, hotel, bed & breakfast, foodtruck, koffietentje of café? De Rabobank helpt startende horecaondernemers graag op weg. Op deze site vind je alles om de volgende stap te zetten naar een goede start van jouw horecabedrijf:

  1. Stappenplan 1: een eigen horecabedrijf in 12 stappen
  2. ​​Stappenplan 2: een eigen bed & breakfast in 13 stappen
  3. Checklist: een foodtruck beginnen doe je zo

Moet jij eerst nog een bedrijfsplan schrijven? Met deze tips schrijf je een goed ondernemingsplan voor de horeca. En ken je onze gratis tool voor een sterke start al? Ga aan de slag met de Startversterker.

Tip! Hier vind je actuele cijfers en trends over de horecabranche.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.