Horecaondernemers in de problemen door online recensies

'Horecaondernemers in de problemen door online recensies'

Op beoordelingswebsites als Iens, Zoover en Kieskeurig.nl kunnen consumenten de diensten van bedrijven beoordelen. Maar controle op het waarheidsgehalte van reacties is er nauwelijks, zo stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De brancheorganisatie voor horecaondernemers wil hier iets gaan doen.

KHN heeft de laatste tijd vooral veel klachten van ondernemers ontvangen over Iens, een website waar bezoekers hun ervaringen met een horecaonderneming kunnen delen. Of deze recensies echt of nep zijn, is niet makkelijk te achterhalen. En een slechte review - of deze beoordeling nu terecht is of niet - is niet eenvoudig weer van de website te verwijderen. De brancheorganisatie gaat daarom binnenkort met de beoordelingssite om de tafel zitten om de bezwaren te bespreken.

Chantagemiddel

KHN vindt dat er op dergelijke websites meer zou moeten worden gedaan aan kwaliteitsbewaking. De bond ontving recent meerdere klachten over het feit dat ondernemers bewust slechte reviews over concurrenten schrijven en dat consumenten zo'n beoordeling als chantagemiddel gebruiken om korting af te dwingen.

Recensie plaatsen

"Het probleem van sites als Iens is dat de consument niet bij je in de zaak geweest hoeft te zijn om een recensie te plaatsen", laat Peter Bakker, eigenaar van restaurant Dommel in Eindhoven, weten aan RTL Nieuws. "Iemand die slecht wil, dat kan ook een collega zijn, kan dus zo een slechte recensie schrijven."

Lees het hele bericht op RTLnieuws.nl.

Gepubliceerd op:
01-12-2014

Wat vind je van dit artikel?

x2
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Foodtrucks zijn razend populair. We hebben het niet meer over de ouderwetse patatkraam of ijscokar, tegenwoordig zijn er nog veel meer producten die je vanuit een foodtruck kunt verkopen. Met welke regels krijg je als eigenaar van een foodtruck te maken en waarop moet je letten?

Foodtruck beginnen: dit zijn de regels
Foodtruck beginnen: dit zijn de regels

Horeca

Droom jij al jaren van een eigen restaurant, hotel, bed & breakfast, foodtruck, koffietentje of café? De Rabobank helpt startende horecaondernemers graag op weg. Op deze site vind je alles om de volgende stap te zetten naar een goede start van jouw horecabedrijf:

  1. Stappenplan 1: een eigen horecabedrijf in 12 stappen
  2. ​​Stappenplan 2: een eigen bed & breakfast in 13 stappen
  3. Checklist: een foodtruck beginnen doe je zo

Moet jij eerst nog een bedrijfsplan schrijven? Met deze tips schrijf je een goed ondernemingsplan voor de horeca. En ken je onze gratis tool voor een sterke start al? Ga aan de slag met de Startversterker.

Tip! Hier vind je actuele cijfers en trends over de horecabranche.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.747 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.