marieke

Voedsel- en Warenautoriteit maakt inspectiegegevens openbaar

Nog een reden voor horecagelegenheden om extra goed te letten op het navolgen van hygiënecodes: de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is namelijk van plan om in de loop van dit jaar haar inspectiegegevens van lunchrooms openbaar te maken en deze te publiceren op de NVWA-website en app.

Consumenten kunnen daardoor straks in een oogopslag inzicht krijgen in restaurants en café's en of deze horecagelegenheden wel aan alle regels voldoen. Op de website en via de app is te zien welke instellingen groen licht krijgen (en welke niet, een oordeel dat op de site met oranje of rood zal worden aangemerkt). Volgens de NVWA is dit een extra motivatie voor goedgekeurde horecabedrijven om zich te onderscheiden van ondernemingen die minder goed met hygiëneregels omspringen.

Verloop pilot

In eerste instantie gaat het alleen om lunchrooms, al is het de bedoeling dat na de pilot ook inspectieresultaten van andere horecabedrijven openbaar worden gemaakt. De start van de pilot markeert het begin van een proces waarbij de NVWA steeds meer gegevens via haar website actief openbaar gaat maken over het naleven van regels door bedrijven. Op basis van de resultaten van de eerste fase wordt het openbaarmakingproces verder uitgerold binnen de overige horeca en volgen op termijn ook andere sectoren binnen de (voedsel)productieketen.

Lees het hele bericht op vwa.nl.

Gepubliceerd op:
17-02-2014

Wat vind je van dit artikel?

x4
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Foodtrucks zijn razend populair. We hebben het niet meer over de ouderwetse patatkraam of ijscokar, tegenwoordig zijn er nog veel meer producten die je vanuit een foodtruck kunt verkopen. Met welke regels krijg je als eigenaar van een foodtruck te maken en waarop moet je letten?

Foodtruck beginnen: dit zijn de regels
Foodtruck beginnen: dit zijn de regels

Horeca

Droom jij al jaren van een eigen restaurant, hotel, bed & breakfast, foodtruck, koffietentje of café? De Rabobank helpt startende horecaondernemers graag op weg. Op deze site vind je alles om de volgende stap te zetten naar een goede start van jouw horecabedrijf:

  1. Stappenplan 1: een eigen horecabedrijf in 12 stappen
  2. ​​Stappenplan 2: een eigen bed & breakfast in 13 stappen
  3. Checklist: een foodtruck beginnen doe je zo

Moet jij eerst nog een bedrijfsplan schrijven? Met deze tips schrijf je een goed ondernemingsplan voor de horeca. En ken je onze gratis tool voor een sterke start al? Ga aan de slag met de Startversterker.

Tip! Hier vind je actuele cijfers en trends over de horecabranche.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.747 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.