marieke

Goed verzekerd blijven

Als u in loondienst bent, bent u via uw werkgever verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Maar let op: alleen voor het aantal uren dat u in dienst bent. Onderzoek dus of u zich moet bijverzekeren en of u eventueel een aanvullend pensioen nodig heeft. In veel gevallen kunt u problemen krijgen met uw werkgever als u iets overkomt in de tijd dat u voor uzelf werkt en niet goed verzekerd bent.

Aansprakelijkheid en rechtsbijstand
Zodra u helemaal voor uzelf gaat werken, moet u alle verzekeringen zelf regelen. Verstandig is om dan in ieder geval te zorgen voor een goede aansprakelijkheidsverzekering en een rechtsbijstandverzekering. In veel gevallen zult u privé deze verzekeringen ook al hebben, maar dat is niet voldoende. U dient echt een nieuwe, zakelijke aansprakelijkheidsverzekering en een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Anders kunt u wel eens voor onaangename verrassingen komen te staan.

Arbeidsongeschiktheid
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet verplicht voor zelfstandig ondernemers. Het is over het algemeen een vrij dure verzekering dus veel starters beginnen zonder deze verzekering. Toch is het verstandig om wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en als u plotseling uw werk niet meer kunt doen, dan heeft u als zelfstandige een groot probleem.

Wilt u alles weten over verzekeringen voor starters, kijk dan hier.

Gepubliceerd op:
22-10-2009

Wat vind je van dit artikel?

x0
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Verzekeringen

Omdat je als zzp'er zelf verantwoordelijk bent voor het afsluiten van verzekeringen, is het belangrijk om eerst uit te zoeken welke premies het meest relevant zijn. 

Welke verzekeringen je nodig hebt, hangt sterk af van je branche. De CAR-verzekering is bijvoorbeeld alleen relevant als je in de bouw werkt. Er zijn ook verzekeringen die nuttig zijn voor elke ondernemer.

Een reëel risico is bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Mocht je in de toekomst onverhoopt niet meer kunnen werken, zorgt een AOV voor een vervangend inkomen. Bereken hoeveel premie jij zou betalen.

Naast arbeidsongeschiktheid kun je dan ook denken aan:

Benieuwd naar de risico's die zzp'ers het vaakst al meteen willen afdekken? Je leest er meer over in het artikel 7 verzekeringen voor startende ondernemers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.072 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.