marieke

45 startersevents tijdens Amsterdam Startup Week

Amsterdam Startup Week, een week waarin Amsterdamse startups ruim 45 startersevenementen zullen organiseren, vindt plaats in de hoofdstad van 11 tot en met 15 februari 2013. Hiermee willen de initiatiefnemers onder andere creativiteit en talent onder startende ondernemers stimuleren en steun generen van mentoren, de overheid, universiteiten en investeerders.

De initiatiefnemers van de Amsterdam Startup Week zijn Lucien Burm en Timan Rebel. Zij hebben die week in februari als voornaamste doel om - samen met vijf andere Amsterdamse ondernemers en een groep vrijwilligers - de versnipperde startup scene in de hoofdstad samen te brengen. "Daarnaast is Amsterdam geen kopie van het veel geroemde Silicon Valley", aldus Burm. "Het heeft een eigen unieke startupcultuur. Dat laten wij in die week van binnenuit zien."

Open huis

Vanaf maandag 11 februari aanstaande zullen er vijf dagen lang diverse startersevents worden georganiseerd, waaronder een open huis, workshop voor studenten of een inspirerende presentatie voor andere ondernemers. Startups die meedoen aan de Amsterdam Startup Week zijn bijvoorbeeld Nine Connections, Snowciety en Rockstart. Ook zal startuporganisatie The Next Web aan het einde van de week de 2013 Dutch Startup Award uitreiken. Amsterdamse startups die tijdens deze week ook een evenement willen organiseren, kunnen zich aanmelden op amsterdamstartupweek.nl.

Lees het hele artikel op DutchCowboys.nl.

Gepubliceerd op:
24-12-2012

Wat vind je van dit artikel?

x3
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Als je in de WW zit en betaald werk wilt vinden, heb je twee opties: solliciteren naar een nieuwe baan of een bedrijf starten. Het UWV biedt onder meer de mogelijkheid om een bedrijf te starten met behoud van uitkering: zo start je vanuit de WW.

Starten vanuit de WW in 7 stappen
Starten vanuit de WW in 7 stappen

Ondernemingsplan maken

Een goed ondernemersplan schrijven is de eerste stap naar een succesvolle start van jouw bedrijf. In een bedrijfsplan maak je jouw plannen concreet en breng je kansen en eventuele obstakels in kaart.

In de artikelen op deze pagina lees je alles over het maken van een businessplan. Hierbij komen ook de volgende tips van pas:

Meest gelezen op IkGaStarten:

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.