marieke

10 miljoen voor veiligheid kleine bedrijven

Dit jaar stelt de overheid 10 miljoen euro beschikbaar om kleine bedrijven te helpen bij het verbeteren van de veiligheid. Het bedrag komt beschikbaar in het kader van de subsidieregeling Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB-regeling).

Ondernemers kunnen een onafhankelijk advies aanvragen voor het verbeteren van de veiligheid in hun bedrijf. Voor deze veiligheidsscans stelt de overheid drie miljoen euro beschikbaar; ondernemers kunnen per scan maximaal 300 euro ontvangen.

50 procent vergoed
De overige 7 miljoen euro is bedoeld om de uit de scans voortvloeiende maatregelen te kunnen treffen. Bedrijven krijgen van hun investeringsbedrag 50 procent, tot een maximum van 700 euro per bedrijf, vergoed. De tegemoetkoming voor de scan en de aanbevolen maatregelen is beschikbaar voor ondernemingen met maximaal vijf vestigingen, met elk maximaal tien medewerkers.

Subsidie aanvragen
Aanvragen voor de subsidie van de scan kunnen worden ingediend vanaf 1 februari tot en met 1 december 2011 bij Agentschap NL. De subsidie voor de maatregelen kan worden aangevraagd van 1 februari 2011 tot en met 1 juni 2012.

Gepubliceerd op:
24-01-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Ben je zzp'er? Dan moet je je verplicht gaan verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Zo'n verplichte AOV staat in het principeakkoord over de pensioenen waarover de vakbonden en het kabinet overeenstemming hebben bereikt.  

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Verzekeren

Een goed voorbereide ondernemer telt voor twee, maar natuurlijk hoef je niet meteen alles te verzekeren. Start je als zzp'er? Dan hoef jij bijvoorbeeld (nog) geen rekening te houden met werknemersverzekeringen terwijl dit voor werkgevers juist een must is.

Maar hoe weet je nou welke risico's je moet afdekken? Dat hangt sterk af van je situatie en branche. Je wilt natuurlijk geen premie betalen voor wat je niet nodig hebt, maar wel goed verzekerd zijn. Hier vind je een overzicht van alle relevante verzekeringen voor ondernemers.

Het in elk geval aan te raden om te kijken naar de volgende vragen:

  1. Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering relevant?
  2. Bouw ik straks nog steeds pensioen op?
  3. Hoe zit het met mijn aansprakelijkheid?

Extra leestip! Alles wat je moet weten over de aansprakelijkheid van jouw bedrijf hebben we opgeschreven in een whitepaper. Simpel en overzichtelijk, zodat je snel de juiste informatie hebt. 

Doe mij die gratis PDF maar

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.