marieke

'Eenderde ZZP'ers werkt vooral via bemiddelingsbureaus'

Bemiddelingsbureaus lijken in deze tijden een essentiële manier te zijn voor Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers) om nieuwe opdrachten te vinden. In de nieuwe ZZP Barometer van Victor Mundi geeft eenderde van de ZZP'ers aan afhankelijk te zijn van bedrijven die opdrachten doorspelen.

Voor deze barometer zijn ruim zestienhonderd zelfstandige professionals en eenmansbedrijven ondervraagd. Bemiddelingsbureaus zijn een prima bron voor het vinden van nieuwe klussen, zo blijkt. Eenvijfde van de respondenten laat weten dat deze bureaus de grootste bron van opdrachten zijn, nog voor mond-tot-mondreclame en het zakelijke netwerk. Uit de barometer blijkt verder dat circa 57 procent van de eenmanszaken de afgelopen jaren zaken heeft gedaan via een bureau.

Marge

Het feit dat bemiddelingsbureaus een marge rekenen voor het bemiddelen van opdrachten is bij de meeste ondervraagde freelancers bekend. Twaalf procent van de ondernemers wist dit echter nog niet. De meeste bemiddelingsbureau rekenen tien tot 25 procent van de opdracht als marge. Een tiende van de bureaus rekent 25 procent of hoger en een kwart brengt tien procent of minder in rekening.

Lees het hele artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
01-05-2013

Wat vind je van dit artikel?

x2
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

De bepaling van het juiste uurtarief hangt af van je vaste lasten, ondernemerskosten en het aantal declarabele uren, maar ook van de branche, concurrentie én jouw toegevoegde waarde. Met deze vijf handige stappen helpen we je bij het vaststellen van je uurtarief.

Uurtarief
Uurtarief

Het bepalen van een uurtarief is vaak lastig voor startende ondernemer en zzp'ers. Te hoog zitten is niet goed, maar te laag is natuurlijk weer het andere uiterste. Hoe kom je tot het juiste uurtarief?

Hoe bereken jij jouw uurtarief
Hoe bereken jij jouw uurtarief

Uurtarief

Voor een startende zzp'er is het vaak makkelijker gezegd dan gedaan: een goed uurtarief vaststellen. Dat is ook niet zo gek, want een vast uurloon voor zelfstandige professionals bestaat namelijk niet. Alvast goed om te weten: in verschillende sectoren kunnen de tarieven sterk uiteenlopen. Op deze pagina's helpen we jou vast een eindje op weg, onder meer via:

Ontvang een gratis whitepaper

Hoe weet je of jij straks de juiste prijs rekent voor jouw product of dienst? Download deze whitepaper en je ontvangt onze praktische tips direct in je mailbox.

Download gratis PDF

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.