marieke

MKB-Nederland: 'Goede camerabeelden gezamenlijk belang'

De kwaliteit van camerabeelden waarmee overvallen kunnen worden vastgelegd moet zowel de verantwoordelijkheid zijn van de politie als van ondernemers. Dat stelt MKB-Nederland in een reactie op een artikel in het AD, waarin de politie spreekt over "tenenkrommende camerabeelden".

Vorige week werd bekend dat het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB) ondernemers die beelden van overvallers openbaar maken hiervoor streng wil gaan beboeten. Zowel MKB-Nederland als veel ondernemers zijn fel tegen deze maatregel.

Camerabeelden

In het AD-artikel spreekt de politie over onbruikbare camerabeelden van "abominabele" kwaliteit. Dit spreekt MKB-Nederland niet tegen, maar de organisatie verdedigt de keuze van ondernemers om vanuit financiële overwegingen gebruik te maken van goedkoper materiaal. Camerasystemen zijn nu eenmaal niet goedkoop.

Samenwerking

MKB-Nederland geeft aan dat de oplossing van dit probleem niet alleen bij het bedrijfsleven ligt. De ondernemersorganisatie wil dat de politie de samenwerking met bedrijven opzoekt om te werken aan een betere beveiliging van panden en bedrijventerreinen, bijvoorbeeld door het project Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uit te breiden naar meer gebieden in Nederland.

Gepubliceerd op:
08-08-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Detailhandel

Als je een bedrijf wilt starten in de detailhandel (non-food en food), ben je straks werkzaam in een uiterst diverse sector. Zo scharen we drogisterijen, maar ook bouwmarkten, supermarkten en versspeciaalzaken onder de detailhandel. Bij het openen van een winkel of speciaalzaak komt meer kijken dan je misschien zou denken. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers in de detailhandel, zoals:

  1. Stappenplan 1: een winkel beginnen in 11 stappen
  2. Checklist 2: zo combineer je een online en fysieke winkel
  3. Een webshop starten? Dat doe je zo

Op zoek naar recente informatie over jouw branche? Klik hier voor cijfers en trends over de detailhandel non-food sector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.