marieke

Teeven: 'Maak een frauderegister voor bestuurders'

Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie wil dat er een Europees register komt voor frauderende bestuurders. Hij heeft afgelopen vrijdag hiervoor gepleit in de Raad van ministers in de Ierse hoofdstad Dublin. Het register moet het voor bewezen fraudeurs lastiger maken hun malafide praktijken elders in de EU voort te zetten.

Al eerder maakte minister Opstelten van Veiligheid en Justitie bekend faillissementsfraude in de toekomst harder te zullen aanpakken. Dit recente voorstel van de staatssecretaris sluit hierbij aan. In het register kunnen bijvoorbeeld ondernemers met een rechterlijk bestuursverbod worden opgenomen.

Fraude

Afgelopen november kondigde het kabinet een civielrechtelijk verbod voor bewezen fraudeurs. Ondernemers die eerder voor fraude zijn veroordeeld kunnen zich daardoor niet opnieuw inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Het voorstel voor een Europees register van fraudeurs wordt meegenomen bij de aankomende herziening van de Europese faillissementsregels door de Europese Commissie.

Lees het hele artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
22-01-2013

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.