marieke

'Samenwerkende bedrijven bespoedigen productinnovatie'

Bedrijven die op projectbasis met elkaar samenwerken bespoedigen de ontwikkeling van nieuwe producten. Dat schreef NUZakelijk op basis van een recent onderzoek door Panteia/EIM en de Universiteit van Tilburg. Het ging bij dit onderzoek om bedrijven in de bouwsector en zakelijke dienstverlening.

Bedrijven gaan voornamelijk met andere ondernemingen samenwerken om op bepaalde gebieden nieuwe kennis te vergaren en te innoveren. Dat laatste lijkt vooral effectief wanneer er op projectmatige basis wordt samengewerkt. Bedrijven die aan productinnovaties doen, waarderen de toegevoegde waarde van de samenwerking hoger dan de overige bedrijven, is een van de conclusies van het onderzoek.

Waardering

De ondervraagde bedrijven en organisaties gaven de afgeronde projecten gemiddeld het cijfer 7,5. Bij projecten die meer tijd in beslag namen, liep ook de waardering terug. Uit het onderzoek kwam naar voren dat projecten meer werden gewaardeerd indien de deelnemende ondernemingen zich zo flexibel en coöperatief mogelijk naar elkaar opstelden.

Lees het hele artikel op Nuzakelijk.

Gepubliceerd op:
15-05-2012

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

De eenmanszaak is de meest gekozen rechtsvorm bij startende ondernemers. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel en ontvang direct je kvk-nummer, een btw-identificatienummer en omzetbelastingnummer. Zo kun je snel aan de slag.

Eenmanszaak oprichten: waarom en hoe?
Eenmanszaak oprichten: waarom en hoe?

Rechtsvorm

Een rechtsvorm kiezen is een van de eerste dingen die je doet als je een bedrijf wilt starten. Er zijn in Nederland verschillende rechtsvormen die op jou van toepassing kunnen zijn.

Welke rechtsvorm past bij mij?

De meeste startende ondernemers kiezen voor een eenmanszaak, maar misschien past een andere ondernemingsvorm wel beter bij jouw bedrijf. Op deze pagina's lichten we de verschillende rechtsvormen uitgebreid toe:

Ben je nog aan het oriënteren? In dit artikel vind je een concreet overzicht van alle negen rechtsvormen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.