marieke

Contante betalingen kosten winkeliers geld

Winkeliers die contant geld willen afstorten bij de bank zijn daar de laatste jaren steeds meer voor gaan betalen. Brancheorganisatie Detailhandel Nederland meldde vrijdag dat de kosten in sommige gevallen veertig procent zijn gestegen.

Een woordvoerder van Detailhandel Nederland waarschuwde dat het afgeven van geld en munten bij banken over niet al te lange tijd een extreem hoge kostenpost zal zijn. Met name het MKB zou hiermee steeds meer in de problemen komen. Veel winkeliers storten het liefst hun contanten regelmatig en snel af, omdat zij in het geval van overvallen zo min mogelijk contant geld in de kassa willen hebben.

Nieuwe pinnen

Detailhandel Nederland geeft aan afspraken te hebben gemaakt met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) over het nieuwe PIN-systeem (via een chip in plaats van een magneetstrip). Hieraan zullen tot 2012 geen extra kosten worden verbonden, zodat winkeliers nog meer gestimuleerd worden om over te stappen op het nieuwe pinnen.

Korting

Detailhandel Nederland ziet graag het aantal PIN-betalingen nog meer toenemen. De organisatie stelt zich voor dat wanneer consumenten in de toekomst alleen nog via PIN betalen, Nederlandse banken de MKB-onderemers korting kunnen geven op bijvoorbeeld de kosten voor een betaalrekening.

Gepubliceerd op:
25-07-2011

Wat vind je van dit artikel?

x2
x6

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Betaalmethoden

Betalen met briefjes en muntgeld is allang niet meer de enige manier om producten en diensten te (ver)kopen. Tegenwoordig kun je als ondernemer diverse middelen inzetten om jouw betalingsverkeer te regelen. 

Hoe ontvang jij straks geld?

Pinnen in winkels (ook kleine bedragen) is al jaren flink ingeburgerd, maar tegenwoordig kunnen klanten ook op steeds meer plekken contactloos betalen met hun smartphone. Hieronder vind je allerlei informatie en tips over betaalmiddelen op zowel online als fysiek gebied:

 1. Fysiek: alle betaalmethoden voor ondernemers op een rij
 2. Hoe ontvang jij straks geld van klanten en/of opdrachtgevers? 
 3. Zakelijk bankieren: 4 voordelen van een zakelijke rekening
 4. Ken jij deze betaalopties van Rabobank al?
  - Omnikassa voor webwinkeliers
  - Retourpinnen
  - Rabo Wallet/contactloos betalen
  - Smartpinnen
Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.