Ondernemers twijfelen over online

2 min  leestijd
0
Image

Ondernemers weten in veel gevallen niet goed wat ze aanmoeten met de vele online diensten die voor hun onderneming voorhanden zijn. Ze durven de voor hen vaak moeilijk klinkende it-diensten niet goed in te zetten. Dat zegt MKBdirecteur Arjan Oude Kotte van Microsoft Nederland, naar aanleiding van een door Microsoft uitgevoerd onderzoek.

Volgens Oude Kotte is het gezegde 'Onbekend maakt onbemind' hier met name van toepassing. En dat is zonde. Een online werkomgeving biedt volgens de Microsoft-baas enkel voordelen. "De ondernemer kan de hele automatisering online laten plaatsvinden, waardoor hij overal toegang heeft tot zijn administratie en documenten. Een digitale werkomgeving zorgt ervoor dat je op elk gewenst moment met je core business bezig kunt zijn", zo zegt hij in De Telegraaf.

Te duur
Veel ondernemers denken dat een dergelijke online werkomgeving voor hen te duur is. Volgens Oude Kotte is dat onzin. "De MKB'er hoeft geen kapitaalkosten te maken, maar betaalt enkel voor het gebruik. Voorheen was deze technologie alleen weggelegd voor de grote bedrijven, maar tegenwoordig is het ook beschikbaar voor de middenstanders."

Cloud computing
Het Microsoft-onderzoek laat zien dat veel ondernemers de weg kwijt raken door de vele vaktermen die gebruikt worden door it-specialisten. Zo zegt slechts 5,2 procent van de ondernemers gebruik te maken van cloud computing. Feitelijk werkt maar liefst 61 procent van de ondervraagden op deze wijze, met verschillende computers die via een 'cloud' in de lucht informatie uitwisselen. Door alle ingewikkelde vaktermen maakt de IT-branche online diensten onnodig ingewikkeld voor ondernemers.

 

Meer over webshop

Meer over webshop

Elke week handige tips in je mailbox?

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van IkGaStarten en mis geen praktische handvatten om van jouw start een succes te maken!

Sluiten