marieke

'Sinterklaas geeft omzet webwinkels extra impuls'

Sinterklaas is traditioneel een periode in het jaar waarin retailers goede zaken doen. Dat geldt uiteraard ook de online retail. Webwinkeleigenaars verwachten tussen 1 november en 5 december dan ook een extra omzet te realiseren van 225 miljoen euro door de verkoop van Sinterklaasartikelen en cadeaus.

Dat blijkt uit een recent gezamenlijk onderzoek van Thuiswinkel.org, PostNL en Blauw Research. De geschatte online verkoop in deze periode zit in de lift: kwam de verwachte omzetstijging in 2012 nog uit op 42 procent extra per week, dit jaar verwachten online retailers gemiddeld 47 procent meer omzet in de vijf weken tot aan het Sinterklaasfeest. De gemiddelde weekomzet in deze periode komt daarmee uit op honderdveertig miljoen euro.

Bezorgdag naar keuze

Uit het onderzoek blijkt verder dat consumenten tegenwoordig voor Sinterklaas vaker gebruik maken van webshops, omdat ze - in tegenstelling tot een paar jaar geleden - erop vertrouwen dat de cadeaus op tijd worden thuisbezorgd. Ook het feit dat klanten bij veel webwinkels een eigen bezorgdag kunnen aangeven, speelt een rol bij de toenemende populariteit.

Lees het hele bericht op Emerce.nl.

Gepubliceerd op:
05-12-2013

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Webshop starten? Het oprichten van een webwinkel is de laatste jaren steeds populairder geworden. In 2007 waren er nog zo'n 5.000 webshops, in het eerste kwartaal van 2021 ruim 62.000! (CBS) Ben jij de volgende?

Webshop beginnen: zo word je succesvol
Webshop beginnen: zo word je succesvol

Webshop

Webshops zijn er - net als ondernemers - in alle soorten en maten. Ga jij een eigen webwinkel starten? Of je nou zeldzame Star Wars-figuurtjes of Zuid-Limburgse streekproducten wilt gaan verkopen: online kan het allemaal.

Tips voor webwinkels

Hoewel het starten van een webshop relatief laagdrempelig is, moet je je wel goed voorbereiden voor je start. Ook als internetondernemer krijg je namelijk te maken met (overheids)regels en andere uitdagingen. Zo moet je onder meer denken aan:

  1. Hoe gaan jouw klanten straks betalen? Een overzicht van relevante betaalmethoden voor webwinkeliers
  2. Het (laten) bouwen van een goede website
  3. Indien relevant: personeel inhuren voor jouw webshop

Zeker weten dat je niets vergeet? Lees alle stappen in de checklist: een eigen webshop starten.

Meer succes met je webshop

Wil het nog niet echt vlotten met het aantal aankopen op je webshop? Je kunt aan veel knoppen draaien. Denk bijvoorbeeld aan Search Engine Optimization (SEO). Je optimaliseert dan je website voor zoekmachines als Google, waardoor je sneller bovenaan in de zoekresultaten komt.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.