Webwinkels doen goede zaken met Sinterklaas

1 min  leestijd
5
Image

In de weken voor Sinterklaas verdienen webwinkels gemiddeld 37 procent meer dan in andere weken van het jaar. Dit meldt meldt de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie Thuiswinkel.org. Uit cijfers van vergelijkingswebsite Beslist.nl blijkt dat vooral games hoog op de diverse verlanglijstjes staan.

Net als vorig jaar vroeg Thuiswinkel.org aan onderzoeksbureau Blauw Research om een Sinterklaasenquête uit te voeren onder de leden. Zij gaven aan gezamenlijk tussen 1 november en 6 december 72,9 miljoen euro per week om te zullen zetten. In andere weken is dat 53,3 miljoen.

Een vergelijking met vorig jaar is lastig te maken, omdat het aantal leden van Thuiswinkel.org toen nog een stuk lager was en de meetperiode anders was. De branchevereniging liet destijds weten dat de leden in de drie weken voor Sinterklaas voor 170,3 miljoen euro online verkochten. Dat was toen 31 procent meer dan in 2007.
 

Meer over webshop

Meer over webshop

Elke week handige tips in je mailbox?

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van IkGaStarten en mis geen praktische handvatten om van jouw start een succes te maken!

Sluiten